Meteen naar de inhoud

Kwaliteitsmanagement en certificering

CE-markering

TherapySelector is sinds 2019 CE-gemarkeerd conform de EU-richtlijn 93/42/EEG. Hetgeen betekent dat het product voldoet aan de relevante Europese richtlijnen op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid.

CE logo

Kwaliteitslabel voor gezondheidsapp

Momenteel is TherapySelector bezig met de certificering van CEN-ISO/TS 82304-2. Deze nieuwe standaard heeft tot doel consumenten, zorgverleners, zorgverzekeraars en zorgautoriteiten in staat te stellen een goed geïnformeerde keuze te maken om een bepaalde gezondheidsapp te gaan gebruiken.

Analoog aan het bekende energielabel bevat deze internationale standaard een kwaliteitslabel voor gezondheidsapps waarmee de consument snel ziet waar de app voor bedoeld is, en hoe goed hij scoort op belangrijke zaken als patiëntveiligheid, gebruiksgemak, databeveiliging en robuustheid. Op elk van deze 4 onderdelen krijgt de app een score tussen A en E, waarbij A het beste resultaat is. Daarnaast leveren deze onderdelen samen een totaalscore op. Op basis van onze eigen beoordeling scoort TherapySelector op elk van de 4 genoemde onderdelen een A, en behaalt de app eveneens een totaalscore A.

TherapySelector neemt momenteel deel aan een pilot om het certificatieschema te testen op initiatief van Label2Enable. Als een van de eersten zal de TherapySelector app door 2 internationale onafhankelijke app beoordelingsorganisaties worden beoordeeld.

ISO 82304-2
Wij zijn er voor u

Bereikbaar via
info@therapyselector.nl

Waar ons te vinden

Leeuwenstraat 9, 3011 AL
Rotterdam

Op de hoogte blijven?