Meteen naar de inhoud

Organisatie

TherapySelector ontwikkelt beslisondersteunende hulpmiddelen voor artsen om makkelijk en snel een met data onderbouwde, persoonsgerichte behandeling te kiezen voor én met hun patiënten.

Geschiedenis

TherapySelector is in 2003 als LiverDoc opgericht door prof. dr. Solko Schalm, om de onnodig hoge sterfte als gevolg van een hepatitis virus infectie in Nederland te minimaliseren. Eén van de projecten binnen LiverDoc leidde in 2017 tot de eerste TherapySelector app voor hepatitis C.
 
TherapySelector is een spinoff van een andere, door Schalm opgerichte, succesvolle e-health organisatie. Het TherapySelector team heeft ruim 15 jaar praktische ervaring op het snijvlak van gezondheidzorg en techniek.
 

Onafhankelijkheid en financiering

TherapySelector B.V. is een maatschappelijke onderneming en zal een groot deel van de inkomsten gebruiken om het maatschappelijke doel – gebruiksmaximalisatie van TherapySelector – te bereiken, en de maatschappelijke impact van de onderneming – gebruik van de TherapySelector app – te kunnen meten.
 
Fundamenteel komt de financiering uit eigen middelen van TherapySelector en subsidies zonder enige bijdrage van de farmaceutische industrie. Nieuwe financiering wordt gezocht bij zorgverzekeraars, ziekenhuizen en publieke fondsen die gericht zijn op maximalisatie van het gebruik van TherapySelector.
 
Subsidies zijn in dank aanvaard van:
Logo's organisaties donaties

Team

Het team van TherapySelector bestaat naast oprichter en directeur prof. dr. Solko Schalm uit Karin Scheidel, productmanager en domeinredacteuren, assistenten data acquisitie, app-developers, database specialisten, een financieel adviseur en communicatiemedewerkers.
 
Daarnaast wordt TherapySelector ondersteund door de Raad van Advies.
 
Team TherapySelector

Samenwerking en validatie

TherapySelector wordt ontwikkeld in samenwerking met artsen en wetenschappers verbonden aan universitaire medische centra zoals het Erasmus MC, LUMC en MUMC+.
 
Wij werken samen met:
  • Academische data science afdelingen voor methodologische aspecten van data-analyse
  • Wetenschappelijke verenigingen voor de autorisatie van patiënt geprofileerde data voor opname in de TherapySelector database
  • Academisch klinisch afdelingen voor redacteuren van specifieke ziektebeelden, met hun internationaal netwerk van klinische onderzoekers

Ontmoet onze samenwerkingspartners

Wij zijn er voor u

Bereikbaar via
info@therapyselector.nl

Waar ons te vinden

Leeuwenstraat 9, 3011 AL
Rotterdam

Op de hoogte blijven?